Dansvideo med Virpi Pahkinen Dance Company

MORPHO Z - Virpi Pahkinen

Titeln på detta dansverk kommer från zoomorfisk ockultism. En smaragdgrön meditation. Gemometrins rymling söker sig till den vindlande floden. Nådens järngudinna räcker ut den flätade roten. Rörelsegåtorna glimmar i rymdens sammet.

Virpi Pahkinen

Magiska dansföreställningar

Om man frågar Virpi Pahkinen, koreograf och dansare, vad hon vill berätta med sin dans, svarar hon allt som oftast: "Jag skulpterar tid!"

Vi har arbetat tillsammans med Virpi i många år och producerat föreställningar i Sverige och på turné i 40 länder över hela världen. Klicka på länken nedan så kan du se ett exempel på Virpi Pahkinens danskonst som lockat en stor och bred publik.

Besök gärna hennes hemsida för mer information. www.pahkinen.com

Koreografi: Virpi Pahkinen – Musik: Chieko Mori och Luis Hernan Cortés Maya – Producent: Birgitta Ström

Foto & videoredigering: Peter Ström

I verket MORPHO Z vill Virpi Pahkinen undersöka öknen som plats för spiritual geografi och både utgå från den sufistiskt kontemplativa och bibliskt prövande öknen till den upplevelse  av utarmning, desertifikation, i nutida människans sjävsliga liv när allting tycks rusa förbi utan tid för reflektion.

AAJEJ - Virpi Pahkinen

Vindar av alla dess slag har inspirerat en av Nordens mest originella dansare och koreografer, Virpi Pahkinen, till ett nytt dansverk med världspremiär på Dansens Hus.

AAJEJ hämtar sitt namn från den nordafrikanska virvelvinden, så stark att de lokala invånarna enligt sägen måste bekämpa den med svärd.

Koreografi: Virpi Pahkinen

Dansare: Pape Ibrahima Ndiaye Kaolack, Oskar Landström, Henrietta Wallberg,
Virpi Pahkinen.

Musik/musiker: Jonas Sjöblom. Ljusdesign: Miriam Hellday. Kostym: Helene Thorsell. Producent. Birgitta Ström.

Foto: Peter Ström/José Figueroa. Videoredigering: Peter Ström

Commedia AB • Box 22211 • 104 22 Stockholm • Tel: 070-540 40 82 • peter.strom@producent.se